Vi skifter dekk på Blaker

Vi tilbyr dekkskift og dekkhotell til våre kunder. Du kan få sommer- og vinterdekk med omlegging og avbalansering til en rimlig pris.

Vi forhandler de fleste dekkmerker og har god oversikt over egnethet for nettopp din bilmodell. Du er uansett garantert på veien, med Mekonomen. Ønsker du å kjøpe dekk hos oss, fortjener du gode råd på kjøpet!

Når bør man skifte til vinterdekk?

Det er anbefalt at man bytter til vinterdekk en stund før isen og snøen kommer.

Ditt ansvar: – Du må følge med på vær- og føreforhold og selv bestemme når du vil ha dekkskift. Piggdekk skal IKKE settes på bilen før 1.november i Sør-Norge. I Nord-Norge starter piggdekksesongen 16. oktober. For piggfrie dekk gjelder ikke disse reglene.

Reglene for bruk av dekk- samt dekkskifte er relativ klare, men reglene er utgangspunkter. De må derfor kombineres med individuelle vurderinger, samt en god porsjon klokskap og sunn fornuft. Det er hensynet til best mulig trafikksikkerhet som må være avgjørende.

Verktøy og utstyr for dekkskift

  • Felgrens (rengjøringsmiddel)
  • Vann i slange (gjerne høytrykkspyler)
  • Børste
  • Motorvask
  • Trespatel
  • Dekkfornyer
  • Gummihansker (gjerne engangshansker)
  • Svamp

Tips

Når du har fått på vinterdekkene: Husk at salt binder vegstøvet og gjør dekkene glattere. Du må rengjøre dekkene minimum en gang i uka om du kjører fast på saltede områder.

Bestill time for dekkskift i Blaker

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY

Slik går du frem når du skal skifte dekk selv

1. Vask av hjulbuen:

Begynn med å spyle godt under skjermene for å løsne all mulig skitt som lett samler seg her. Vær nøye og bruk gjerne en oppvaskkost, trespatel eller lignende. Bruk ikke spisse metallgjenstander da dette lett lager riper og kan forårsake rustangrep. Husk å bruke hansker og sjekk gjerne under hjulbuen for tagger og spisse ting som du kan skade deg på. Når mesteparten av den grove skitten er fjernet kan du sprute med motorvask under hjulkassene og på alle tilgriste områder. La middelet virke noen minutter og spyl så godt med vann

2. Vask av felg:

Felgen må ikke være varm (veldig viktig). Vask en felg av gangen og spray med felgrens på alle synlige flater. Det finnes spesialmidler for aluminiumsfelger som er meget effektive. La middelet virke i noen minutter (middelet må IKKE tørke på felgen). Bruk så en børste og skrubb alle flater. Skyll grundig med vann

3. Reservehjulet:

Husk at reservehjulet også må være rent. Vask begge sider av dekket/ felgen.Et rent reservehjul gir blant annet et godt inntrykk ved salg av bil

4. Voksing av felgen:

Poler felgen for å beskytte mot korrosjon. Små skader i lakken blir bra beskyttet med poleringsvoks

5. Dekkvask:

Mens dekket enten er vått eller tørt kan du sparye på dekkvask for å fjerne trafikkfilmen som ofte fester seg til dekket og gjør det glatt. Skyll med vann og påfør gjerne dekkfornyer som gjør gummien blank og sort. ønsker du en mattere finish bør dekket tørkes med en klut før middelet har tørket helt.

6. Lagring ved dekkskifte:

Lagring av dekkene bør helst skje mørkt og kjølig (gjerne en kjeller). legg hjulene oppå hverandre. Hvis det er varm bør en bruke dekkposer for å hindre aldring av gummien.

dekkskift blaker